Er gaat niets boven Groningen!

Er gaat niets boven Groningen!

Er gaat niets boven Groningen. Dat hebben we met eigen ogen mogen ontdekken tijdens de tweedaagse van leertraject De Toekomst van Beheer.

Tijdens de innovatiebijeenkomst van Afdeling Buitengewone Zaken maakten de deelnemers kennis met de strategie van experimenteren en opschalen voor maatschappelijke vraagstukken. Daarna gingen zij aan de slag met hun eigen gemeentelijke vraagstuk en het maken van 'probes'.

Op dag twee vertelden collega's Martin van der Zwan en Laura Barnhoorn over welbevinden in de openbare ruimte en het samenbrengen van het fysieke domein en het sociale domein. Professor Bas Spierings van Universiteit Utrecht gaf een boeiende lezing over participatief en niet-participatief onderzoek naar beleving en gebruik. Hoe kom je te weten hoe mensen de openbare ruimte gebruiken en beleven? Anna Krämer en Wieteke de Boer organiseerden een wandeling door de stad (en door de sneeuw, bedankt hé).

Al met al, een geslaagde tweedaagse! Op naar de volgende die in het teken staat van technologie, en onderhandelen en presenteren.

Tweedaagse in Nijmegen

Tweedaagse in Nijmegen

Uitwaaien in Hoorn

Uitwaaien in Hoorn